Álomautó a Mercedes-Maybach 6 Cabrio

Álomautó a Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

 

Azt hiszem, hogy az egész eddigi autós pályafutásunk alatt nem láttunk még ilyen pazar és tökéletesen szép álom autót, mint a Mercedes és Maybach közös koncepcióját, a 6 Cabriolet-et.

Hirtelen azt sem tudom, hogy hol kezdjem a nyálcsorgatást. Elsőre ezek a szavak jutottak eszembe róla:

Stílus, igényesség, luxus, erő, hagyomány és csúcstechnika tökéletes ötvözete.

A legelső dolog, amit észreveszünk rajta, az nem más, mint a mérete. Eszméletlen nagy! Szinte hihetetlennek tűnik a hajókat megszégyenítő hosszúsága: 5,9 méter. És mindez 2 főre. Nem egy 7 személyes egyterű adatai ezek, hanem egy kabrióé. Azt gondoljuk, hogy már csak a méretei miatt sem lesz ez a tömegek kedvence, hiszen a tesco parkolójában nehezen fordulna meg…

A viccet félretéve nagyon-nagyon reméljük, hogy a Mercedes nem áll meg a koncepciónál, és elkezdi tényleg gyártani ezt a hihetetlen modellt. Nagy kár lenne érte, ha megmaradna álomnak és vágyálomnak ez a szépség. Még akkor is, ha esélyünk sem lesz megvásárolni egyet sem, ha csak nem nyerünk a lottón.

A külseje mellett a Mercedes-Maybach 6 Cabrio még a belsejében is extravagáns. A tervezők kiélhették a fantáziájukat rendesen, amikor egy 750 lóerős, 4 kereket meghajtó, 4 villanymotoros csodát raktak a motorháztető alá. Ha minden igaz, akkor szintén a 4-es szám lesz a nyerő a gyorsulásnál is. 100 km/óra sebességre ennyi idő alatt gyorsul fel a cabrio! Hihetetlen, nem?

Ráadásul azt igérik a mérnökök, hogy 5 perc töltési idővel már közel 100 kilométert tehetünk meg vele, ráadásul akár 250 km/óra sebességgel…mert ekkor leszabályozza az elektronika a fenevadot.

Ezek a számok és az autó kivitelezése együtt egy igazi álomautót hozott létre. Ha valamikor sajnálhatjuk, hogy nem kapunk teszt autót, akkor most igen. Milyen királyság lenne leautózni a Balatonra péntek este egy ilyen kabrióval, amelyiknek saját égboltja van a belsejében, kékes lila led formájában…

Na, ébresztő fiatalok, irány a valóság és a Ford Focus!

Látogasson el hozzánk

Telephelyünk:

 Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 

Nyitva tartás:

 Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
 Szombat: 9:00 - 15:00
 Vasárnap: Zárva
 
 Kocsiguru © 2016

További érdekes cikkeink:

  • 2019 top 5 autós újdonságai

    Végre 2019 van, jöhetnek az újabb toplistás összeállítások a Kocsigurunál. Mi vártuk már nagyon őket. Ti is?
  • Lophatatlan autók

    Ha hallottál már a pajzs technikáról az autók nyomkövetése és lopásgátlása kapcsán, akkor örülni fogsz! Itt a pajzs új védelmi rendszere a Lorawan. Tolvajok elleni harc újra indítva, yess!
  • A legjobb: BMW X5 2019

    Mindig is csodáltuk az X5 világát. A 2019 új modell pedig csúcskategória lett, igazi nagyvad!