Bajba jutottak az utakon

Az autómentés nálunk háromszereplős tevékenység. Egy, aki ment, egy, akit mentenek és egy a diszpécser. A diszpécser szerep sokszor kimarad, illetve maga a sofőr látja el. Jellemzően egyéni vállalkozóként felül az ember az autóra és fogadja a hívásokat. Nálunk, mint kft-nél több sofőrrel és autóval dolgozunk. A filozófiánk az, hogy mindenki azzal foglalkozzon, amihez legjobban ért.

Vezetés közben bármi egyébbel foglalkozni veszélyes, ez köztudott. A mi szerepünk pedig pontosan az, hogy a vezetés közben egyébbel foglalkozásból kialakult balesetek során összetört autókat szállítsuk. Így számunkra fokozottan fontos, hogy ne okozzunk balesetet és megelőzzük a mások figyelmetlenségéből következő baleseteket. A sofőr tehát nem vesz fel újabb fuvart vezetés közben, nem tárgyal az árról, nem beszéli meg a mentés körülményeit. A sofőr a diszpécsertől kapja írásban a fuvarfeladatot, melyet válaszban vissza kell igazolni, a megrendelővel tehát a diszpécser áll kapcsolatban. Így igyekszünk tehermentesíteni a sofőrt, hogy valóban a feladatra tudjon koncentrálni, azaz a hibás autó leggyorsabb és legbiztonságosabb felcsörlőzésére, a gyors és biztonságos szállításra és az autó gyors és biztonságos lerakására. Gyors és biztonságos… Számunkra ez jelenti a hatékonyságot.

A hatékonyság a sofőr tapasztalatán múlik leginkább. Viszont érdekes, hogy ebben a szakmában aztán tényleg minden eset más. Két autó nem tud ugyanúgy összetörni. Így minden egyes alkalommal fontos a problémamegoldó készség. Valóban a csörlő, a rámpa, a krokodil stb… használata villámgyorsan elsajátítható, de hosszú út vezet a helyszínre érkezéstől a csörlőzés gomb megnyomásáig.

Ebben a sorozatban bemutatunk néhány sztorit, az alaptól az extrém esetig.

Látogasson el hozzánk

Telephelyünk:

 Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 

Nyitvatartás:

 Hétfő - Péntek: 9:00 - 17:00
 Szombat: 9:00 - 15:00
 Vasárnap: Zárva
 
 Kocsiguru © 2016

További érdekes cikkeink:

  • Genfi autós újdonságok 2018-ban

    Van aki a húsvétot várja nagyon, mi meg a Genfi autószalon megnyitását. Jöjjön az első rész a kedvenceinkből.
  • Top 5 olcsó, csúnya, de új autó

    Nem ez a blog lesz a kedvencünk, az tuti! Ellenben tudjuk, hogy sok embernek az ár és az új autó fogalma csak így fogadható el. A fotó vajon a győztest ábrázolja ebben a kategóriában?
  • Közösségi autózás

    Ha gyorsan és kis költséggel szeretnéd megúszni a belvárosi autózást, akkor válaszd az autómegosztó szolgáltatásokat. 2018 februárjától már 2 cég is nagy flottával vár, ha a BKV és a taxi nem opció.