Top 10 üzemanyag spórolás

Top 10 üzemanyag spórolási ötlet

 

Mivel megérkezett  végre Magyarországra is a tél, vagyis még az is autózik, aki csak ritkán szokott, ezzel növelve a dugót és a menetidőt, gondoltuk adunk pár ötletet, tippet arra, hogy mitől lesz kedvezőbb a fogyasztása az autónknak.

Lássuk a top 10-et:

 1. Evidens, hogy egy jól karbantartott, rendszeresen szervizelt autó kevesebb üzemanyagot használ el, innen indulunk ki. Ezért ez a legfontosabb pont!
 2. Mindig az időjárásnak és az autójának a legjobban megfelelő motor olajat használja. Az sem baj, ha ugyanazokból a lehetőségekből a drágábbat választja, mert a statisztika szerint akár 2 %-al is javítja a motor és a pénztárcája állapotát.
 3. Légszűrő! Ellenőriztesse rendszeresen. A motor hatékonyságához nagyban hozzájárul az, hogy milyen tiszták. Vagyis csökken a fogyasztásunk újra, ha ez karban van tartva!
 4. Ne használjuk a téli napokon a légkondit! Elég nagyban növeli a fogyasztást.
 5. Amennyiben van az autójában tempomat, használja rendszeresen, ahol csak teheti. Sokat segít, és nem csak a spórolásban…
 6. 2 hetente ellenőrizze a gumi nyomást! Nem csak a fogyasztás miatt, hanem az esetleges biztonsága miatt!
 7. Állítsa le a motort, ha nincs benne eleve a szabályozó, ha 10 másodpercnél többet áll a dugóban vagy a piros lámpánál. Az igazi nagy pazarlás mellett még a környezetünket is védhetjük vele! Nagyon fontos betartani, tényleg!
 8. Tervezze meg okos telefonjával az utat és használja ki a leghatékonyabb, leggyorsabb útvonalat! Ezzel nemcsak a dugókat kerülheti ki, de egy idegösszeomlást is megspórol magának! Az üzemanyag megtakarítás meg csak hab a tortán. Jó nagy!
 9. A nagy súly, nagyobb fogyasztást jelent. Vagyis ha állandóan magával horcolja a fél lakását, kertjét, hobbijait stb és állandó túlsúllyal jár, akkor az jelentkezni fog jócskán a tankolásnál plusszban!
 10. Egyenletes vezetési stílusával, vagyis azzal, hogy nem nyomja ész nélkül a gázt és fékezget percenként, akár 1-2 litert is megspórolhat 100 kilométerenként!

 

 

Látogasson el hozzánk

Telephelyünk:

 Budapest, X. kerület, Fehér út 9-11, I. kapu (térkép)

 

Nyitvatartás:

 Hétfő - Péntek: 9:00 - 17:00
 Szombat: 9:00 - 15:00
 Vasárnap: Zárva
 
 Kocsiguru © 2016

További érdekes cikkeink:

 • Suzuki vagy Dacia?

  Nehéz kérdés. A két legolcsóbb és leghasznosabb márka mérkőzik meg SUV kategóriában a mai Kocsiguru blogban. Ti melyiknek drukkoltok? Vajon csak az árban különböznek?
 • Top 5 kombi autó

  A top 5 kombi autó egyszerűen kihagyhatatlan. Nemcsak családosok kedvence, hanem a cégeké is. Nem véletlenül.
 • Téli gumi

  Téli gumi nélkül nincs tél. És nincs közlekedés. Legalábbis a Kocsiguru szerint. Kivétel, ha kaszkadőr vagy és imádod az életveszélyes szitukat.