Lophatatlan autók

Lophatatlan autók.

Avagy itt az új Pajzs Lorawan rendszere.

 

 

Ha azt hittétek, hogy nincsen új a nap alatt lopásgátlás terén, vagy éppen az ellenkezőjét gondoltátok, vagyis úgyis mindent el tudnak lopni, akkor most figyeljetek nagyon! Ez a cikk a legjobb hír, amiről beszámolhatunk lopásgátlás terén itt Magyarországon.

Miről is van szó?

Hát a Lorawan rendszerről.

Nem is hallottatok róla?

De a pajzs technológiáról már tuti van fogalmatok, ha autó tulajdonosok vagytok, nem?

Nos, ez a Pajzs Kft. és az Antenna Hungária közös gyermeke, ami a csodás Lorawan nevet kapta és arra szolgál, hogy újfajta frekvencián védi a tulajdonunkat.

Az eddigi technológiákkal szemben, amiket eddig építettek be a kocsikba, ez a mostani egy teljesen új szintet jelent és nem csak az autóipar használja, hanem már évek óta használják pld. okos hűtők, okos mikrók gyártói is.

Bár az eddigi GSM alapú nyomkövetés is elég jól szerepelt autó tolvajok ellen, de mégis volt hova fejlődnie ennek az iparágnak is.

A Lorawan egyébként egy mozaik szó, ami lefordítva magyarra kb. nagy hatósugarú számítógépes hálózatot jelent. Ezt a hálózatot az Antenna Hungária kezdte el kifejleszteni, majd adó-vevő tornyokkal fel is szerelni az országot. Ehhez jött jókor szintén ebben a témában kutakodó Pajzs Kft. akit már hosszú évek óta ismernek az autósok nálunk. A 2 cég közös egymásra találásának eredménye a Lorawan.

Ez az URH sávban működő jelrendszer már sokkal kisebb adó tornyokat követel meg, sokkal nagyobb és mélyebb hatótávolságra is ad jeleket, az eddigi mobil telefonos jelrendszer helyett, szóval csak előnyei vannak az eddig használt lopásgátlókkal szemben.

Másik nagy előnye, hogy maga az adó-vevő rendszer egy apró kis elemmel működik, vagyis az előző rendszerrel ellentétben sem aksit nem kell tölteni, sem a mobil kártyát. Ez azokat a bonyodalmakat is kiiktatja ezáltal, ami eddig elég macerás volt, hogy autócsere esetén nem kell az új pin kóddal bajlódni stb, stb.

A legjobb részei viszont csak most jönnek:

  1. A jeladó ici-pici helyet foglal el.
  2. A rádiójel frekvenciája annyira okos, hogy mindenhol „kibújik” és visszaverődik.
  3. Lehetetlen zavarni a jelet.
  4. Értelmetlen kiszerelni a jeladót az autóból a tolvajoknak.

Miért?

Mert amiben Lorawan lesz, azt gyakorlatilag nem éri meg szétbontani a tolvajoknak órákig, még ha tudják is, hogy hol van eldugva az adó az autó belsejében, mert a jel olyan gyors halad és olyan „apró”, hogy kb. egy Faraday kalitka kellene ahhoz, hogy bent maradjon és vinni tudják!

Minket meggyőzött, várjuk az árakat és a gyakorlati tapasztalatokat az utakon!

 

Látogasson el hozzánk

Telephelyünk:

 Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 

Nyitva tartás:

 Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
 Szombat: 9:00 - 15:00
 Vasárnap: Zárva
 
 Kocsiguru © 2020

További érdekes cikkeink:

 2021 © KocsiGuru Minden jog fenntartva