Börtön. Audi. Dízel.

A 3 éve tartó dízel botrány újabb fordulata.

Börtön.

Audi.

Dízel botrány.

 

Tények:

  1. június 18-án az müncheni ügyészség elfogató parancsot adott ki az Audi vezérigazgatója, Rupert Stadler ellen, a dízelmotor botránnyal kapcsolatos nyomozás miatt!

Bumm!

Új tény:

Bombaként robbant a hír már az előző bejelentés kapcsán is, de pár napja aztán végleg meglepődött az autós világ, hiszen elutasították a szabadlábra helyezés kérelmét a volt Audis vezér ellen. Ez nem jelent mást, mint azt, hogy Rupert Stadler továbbra is a böriben fog csücsülni.

Miért is?

Azért, mert 2015-ben kiderült a Volkswagen csoportról, hogy valószínűleg egy csaló szoftver…khmmmm….és miegyebek felhasználása mellett a dizel motorjaiknak meghamisították, elcsalták az eredményeiket.

Nos, ezt már ugye régóta tudjuk, de azt viszont nem igazán értjük, hogy a több mint 3 éve tartó botrány során miért csak most lett ennyire félő az ügyészségnek, hogy a volt Audis vezér talán befolyásolhat embereket és megsemmisíthet bizonyítékokat, azaz le kell tartóztatni!? Az egyébként 55 éves Rupert Stadler nem csak az Audiban, de természetesen a VW csoportban is vezető szerepet töltött be, szóval ha akart volna, gondolom 3 év alatt már el tudott volna tüntetni dolgokat, amik miatt izgulnak most a törvényszék emberei.

Amerikában egyébként már a VW dizel botrány miatt letartóztattak és jogerősen elítéltek egy terjeszkedésért felelős mérnök férfit 40 hónapra, de Németországban érdekes módon a volt Audis vezér az első, akit börtönbe vittek és bent is tartanak, pedig közel 20-30 ember ellen folyik eljárás ez ügyben.

Egyenlőre úgy néz ki, hogy mindenki csak óvatosan tapogatózik azzal kapcsolatban, hogy ki is a fő bűnös, bár most úgy néz ki, hogy Rupert Stadler személyében végre találtak valakit, akihez köthető a szoftverek fejlesztése, és a hivatalos adatok meghamisítása.

Meglátjuk!

Kíváncsian várjuk az újabb fordulatokat, a gyorsnak koránt sem nevezhető ügymenetben!

Hajrá igazság és felelősség vállalás!

 Mi a Kocsiguru-ban, azért az autóknak drukkolunk leginkább!

 

 

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

A Kocsiguru meghajlik a közös Mercedes és Maybach 6 Cabrio autója előtt. Ritkán mondunk ilyet, de követeljük a teszt autót, vagy a lottó ötöst, ha elkezdik gyártani ezt a csúcs verdát! Miért? Nézzétek meg a képeket, magukért beszélnek.