Tanácsok a külföldi autókölcsönzéshez

Bérautóinkkal utazhat külföldre is

Tanácsok a külföldi autókölcsönzéshez

 

Az utazást az ember belföldön valahogy megoldja akár van saját gépjárműve, akár nem, azonban, ha külföldre utazunk, és ott tervezünk nagyobb távokat is megtenni, akkor bizony nem árt autót kölcsönözni, hogy szabadabban mozoghassunk. Ez azonban sokaknak egy igazán idegen terület, így nem árt néhány jó tanácsot megfogadni hozzá.

 

Ha külföldön szeretnénk autót kölcsönözni, akkor mindenképpen megéri előbb online szétnézni a lehetőségek között. Sok helyen ingyenesen foglalhatunk is magunknak autót online, amelyet aztán akár le is mondhatunk, ha a helyszínen találunk jobb ajánlatot. Tehát a megérkezés után is érdemes előbb egy kicsit szétnézni, mielőtt eldöntenénk, hogy honnan kölcsönzünk. Bár persze a reptereken is szoktak lenni autókölcsönzők, ezekben reptéri illetéket is fizetni kell, tehát biztos, hogy nagyobb összeget kell majd itt fizetnünk egy járműért. A bérléshez jó, ha van dombornyomott kártyánk, amely sok cégnél feltétele is az autókölcsönzésnek. Azonban a közhiedelemmel ellentétben nem minden cégnél muszáj felmutatnunk ilyen kártyát. Mindazonáltal a hitelkártya szintén nagyon hasznos lehet, hiszen általa sokkal könnyebb a bérlés, mivel a foglalás idejére a kölcsönzők bizonyos összegű letétet követelnek meg, ami hitelkártya esetén csak egy elektronikus tranzakció, és tényleges pénzt nem érint. Végül pedig, amikor megkérdezik, hogy korlátlan vagy fix kilométeres bérlést szeretnénk-e, akkor válasszuk az előbbit, hiszen az esetlegesen véletlenül becsúszó kilométerekért pluszban kell fizetni, amelyek nagyobbra duzzaszthatják a számlát, mintha a korlátlan lehetőséget választanánk.

 

Ezeket a tényezőket figyelembe véve már valószínűleg nem lesz problémánk a külföldi autókölcsönzés során. Azonban arra mindig figyeljünk, hogy ne hagyjuk magunkat olyan szolgáltatásokra rábeszélni, amire nincs is valóban szükségünk!

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

Téli gumi nélkül nincs tél. És nincs közlekedés. Legalábbis a Kocsiguru szerint. Kivétel, ha kaszkadőr vagy és imádod az életveszélyes szitukat.