Centrírozás

Nagyon fontos a gumik megfelelő karbantartása

Mi az a centrírozás?

A centrírozás, amit sok helyen (tévesen) centírozásnak hívnak, során a kerekek kiegyensúlyozását értjük. Elmondjuk mikor és milyen gyakran kell centríroztatnunk autónk kerekeit.

Miért van szükség centrírozásra?

Általában a gumik kopása, azokat érő külső behatások, ütések miatt folyamatosan változik az abroncs tömegközéppontjának helye.. Emiatt gyengül az abroncs és az aszfalt közötti kapcsolat, romlik az úttartás, megnő a fékút, kellemetlen rázkódást, bizonyos sebességtartományokban pedig kormányszitálás tapasztalható.

E rezgések miatt a futóműalkatrészek is nagyobb erőhatásnak vannak kitéve, ezért idő előtt elhasználódnak. A kiegyensúlyozatlan abroncsok azok idő előtti elkopásához, akár a futómű vagy kormánymű károsodásához vezetnek.

A rendszeres centrírozással tehát a fenti elemek javításának többletköltségétől kíméljük meg magunkat.

Mikor és milyen gyakran van szükség centrírozásra?

  • Minden szezonális gumicsere alkalmával
  • 10-15 ezer kilométerenként

Megúszható a centrírozás?

Sajnos nem, legalábbis mi a Kocsiguru-nál nem javasoljuk ennek elmulasztását. Azt gondolhatnánk, ha külön felnin van a téli-nyári szett, az átszerelés megspórolható és akkor a centrírozás is. Ez nem így van, hiszen az abroncsok mindennapi használata során (padkázás, kátyúk stb) a súlyeloszlás bizony elvándorol. Ráadásul még tárolás közben is változhat, ezért érdemes minden átszereléskor elvégeztetni a centrírozást.

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

Nehéz kérdés. A két legolcsóbb és leghasznosabb márka mérkőzik meg SUV kategóriában a mai Kocsiguru blogban. Ti melyiknek drukkoltok? Vajon csak az árban különböznek?