ELON MUSK ÉS AZ AUTÓK 2. rész

Elon Musk 2

ELON MUSK ÉS AZ AUTÓK

2.rész

 

Ismét itt vagyunk, és folytatjuk az Elon Musk sztorit…

Most már lassan kiderült mindenkinek, hogy milyen 3 alapgondolat körül forog a kis zsenink agya: Internet, megújúló energiák, űrkutatás.

Az utolsót hallva meg sem lepődünk,  hogy azt mondta, ő a Marson akar meghalni! És nem egy űrbaleset következményeként… Mondom én, a fickó egy géniusz!

Pár érdekeség róla még:

-elszökött a sorozás elől Dél-Afrikából

-2 diplomája van

-otthagyta a világ legjobb egyetemét, /a 3. diploma, a doktori megszerzése volt a cél/ a Stanford-ot kettő nap után, mert igazi emberi problémákkal akart végre foglalkozni

-testvérével alapított céget 1995-ben, amit 4 év után 300 millió dollárért adtak el

-neki köszönhetjük a PayPal fizetési rendszert

-asztalán periódusos rendszer van manapság is /én nem láttam, de ezt mondják/

-SpaceX néven alapította az űrrakétás cégét…hogy a Marson tudjon meghalni.

És mikor jön az autós történet az életrajzban? Most. A név amit keresünk vele kapcsolatban, az a TESLA. Megvan???

A kezdetben csak utópiának tűnő cég piaci értéke ma már sokkal erősebb pénzben is mint például a Fiaté vagy a Renault-é. 2003-ban öten alapították meg Elon Musk vezetésével a megújuló energiákkal működő /működni fogó/autógyártó céget. Teljes kudarcra volt ítélve a cég, hiszen az elektromos autók gyártása akkoriban egyáltalán nem tűnt valós piaci résnek. Így is lett az elején, hiszen 10 év kőkemény szenvedés és egy 2008-as közel totális csőd után nagy türelem és sok máshonnan érkező pénz hozta el a sikert nekik.

A Tesla név egyébként számunkra is ismerős lehet, főleg aki autózott már Horvátországba… Több tábla is jelzi a horvát-szerb-amerikai feltaláló, fizikus nevét útközben. Elon rajongott érte és tisztelete jeléül adta ezt a nevet a cégnek. Innen folytatjuk!

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

Elhoztuk nektek a legfontosabb szabályokat ahhoz, hogy ne kelljen annyit a pénztárcátokba nyúlni, ha tankolni szeretnétek. Remélem ismeritek a legtöbbet! Ha nem, gyertek és olvassátok el a 10 legfontosabb tippet!