Kötelező biztosítási tippek autóra

Fontos információk az autód biztosításáról, hogy ne érjenek meglepetések káresemények kapcsán.

Erre figyeljünk oda a kötelező biztosításunkkal kapcsolatban!

 

Százhatvanezer kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást mondtak fel tavaly Magyarországon a tulajdonosok. Fontos tudni, hogy a 2010 után vásárolt autók szerződésének évfordulója már nem január 1-je, hanem a szerződés megkötésének dátumához igazodik.

 

Figyeljük a dátumot

A tavaly novemberi kampányidőszakban 160 ezer kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződést mondtak fel a tulajdonosok, ebből 100 ezret személyautóval rendelkező magánszemélyek szüntettek meg. A 2010 után vásárolt gépjárművek kgfb-szerződésének évfordulója már nem január 1-je, hanem a szerződés megkötésének dátumához igazodik. Így tavaly tovább gyengült az év végi kötelező kampány, de 1,5 millió jármű szerződésének évfordulója továbbra is az év első napja. Annak, hogy csak minden tizedik érintett váltott, egyik oka lehet idősebb autójuk, valamint a magas bónuszfokozat.

 

Az új ügyfeleknek ugyanolyan kedvezmények járnak

Mivel az új ügyfeleknek ugyanolyan kedvezmények járnak, mint a régebbieknek, ezeknek is kisebb a szerepük a versenyben. A január 1-jével felmondott szerződésekből 2300 nemfizetés miatt szűnt meg. A magánszemélyek közül mintegy ezren február utolsó napjáig nem kötöttek új szerződést. Nekik és mindazoknak, akiknek a kötelező biztosítása január 1-jei évfordulós, március 1-én éjfélig kellett eljuttatniuk az esedékes díjrészletet régi vagy új biztosítójukhoz. Ha ez elmaradt, az ügyfél szerződése díjnemfizetés miatt megszűnt, a díjjal nem fedezett időszakra így fedezetlenségi díjat kell fizetni. A fedezetlenségi díj felszámítását törvény írja elő, annak kiszámítása napi díjszámítással történik, amely személygépkocsik esetében teljesítménytől függően 300-800 forint naponta. Ha a kgfb-szerződés díjnemfizetés miatt szűnik meg, azt kizárólag a korábbi biztosítónál lehet újrakötni.

 

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva