Téli gumi

Téli gumi nélkül nincs tél. És nincs közlekedés. Legalábbis a Kocsiguru szerint. Kivétel, ha kaszkadőr vagy és imádod az életveszélyes szitukat.

Olcsó gumi vagy fájdalmas kórházi kezelések

Avagy télen, téli gumi nélkül

 

Kevés olyan fontos téma van télen, mint a téli gumi kérdése.  Bár mostanában sokszor elmaradozott az igazi hó és a hideg, ettől függetlenül nem mehetünk el szó nélkül a gumis téma mellett. Aki szeret kockáztatni autók terén, annak sem ajánlott ezt a rizikót bevállalni, mert a legcsúnyább balesetek kellős közepén találja magát emiatt pikk-pakk.

Szóval, ha egy picit is szerettek autózni és úgy általában élni, akkor ne spóroljátok meg a téli gumi vásárlását, mert ezzel nem csak saját magatokat fogjátok védeni, de a többi közlekedőt is! Hiába nem büntethet meg érte a rendőr, mármint a téli gumi hiánya miatt, baleset esetén többszörös szorzóként fog fájni a kifizetése a bírságnak vagy a kórházi kezelésnek!

De legyünk jó fiúk inkább és induljunk el időben téli gumikat nézni.

Mint azt tudjuk, 7 fok alatt már nem gumi a gumi, ha nyári! Hiába fejlődtek sokat az autók, a közlekedési viszonyok és a gyártási technikák, akkor is vegyük alapnak ezt a szabályt! Minden más változó.

Nem lehet kinyilvánítani, hogy csak egyetlen gyártó 1-2 típusa a legjobb. Nem mindegy ugyanis, hogy nedves vagy félszáraz úton tesztelték, hóban és jégen, esetleg csak autópályán vagy csak városban. Szóval sok körülmény van, ami befolyásolja az eredményt.

Az igazság azonban az, akárhogy szépítjük is, hogy olcsó húsnak híg a leve, vagyis ne várjunk csodákat pár ezer forintért! Rossz minőségű téli guminak sokkal hosszabb a fékútja, ez evidens. Ha csak nem vagyunk kaszkadőrök, ne induljunk neki rossz gumikkal a télnek.

Mivel a legtöbb családnak kompromisszumot kell hozniuk téli gumi vásárlásnál, azt tudjuk tanácsolni, hogy az autózási szokásainknak a legjobban megfelelő tipust válasszuk. Hogy ez 4 évszakos vagy nem, közepes árkategória, vagy felső, az már a mi döntésünk. Continental, Michelin, Nokian, GoodYear, Bridgestone, Barum, Firestone, Hankook…ezekkel tuti nem csúszunk el semerre és jó pár évig biztonságban tudhatjuk magunkat.

 

 

 

 

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek