ELON MUSK ÉS AZ AUTÓK 3. rész

Elon Musk 3

ELON MUSK ÉS AZ AUTÓK

3.rész

 

A történetben az a legérdekesebb, hogy a saját elektromos autóikkal / a Toyota Prius-szal ellentétben/ nem a közép kategóriát vették célba, hanem a felsőkategória vékony rétegét. Ezzel szembe mentek újra minden nagy autógyártó cég profiljának.

 Persze ne felejtsük el, hogy közben Musk és családja megvett- alapított egy Solarcity néven futó napelem gyártó és telepítő céget. Ez nagyon fontos volt neki a fenntarthatóság szempontjából, mind az autók, mind a mindennapok viszonylatában.

A Tesla sikere végül 2012-ben jött el. Ekkor szinte az összes autós díjat bezsebelte a Model S tipusú elektromos autójuk. A másik nagy fordulópont is ebben az időben történt a céggel. Tőzsdére mentek. Minden elemző szerint Elon Musk víziói akár még be is jöhetnek, de azért óvatosságra intenek minket az őrült részvény vásárlásoktól.

A Tesla elektromos hajtásrendszere annyira jól sikerült, hogy még az is előfordult, hogy a nagy Boeing cég is tőlük kért tanácsot aksik túlmelegedésével kapcsolatban.

Negatív érdekesség a Tesla autókkal kapcsolatban, hogy a nálunk is igen népszerű brit autós műsort, a Top Gear-t is beperelte Musk, hiteltelen tesztek miatt, ami szerinte igen nagy, közel 100 millió dolláros kárt okoztak cégének! Vajon az elektromos autókat gyártó cégek ellen létrejött tényleg egy csoport, aki lejárató kampányt folytat, vagy ez is csak egy reklám-fogás volt? Az idő eldönti.

Az tuti, hogy Elon Musk szerintem sosem pihen! Ezt tényként mondhatjuk…hiszen ha kb 15 év múlva minden Tesla önvezető, önjáró lesz és napelemes lesz minden út, valamint a Marson fogunk lépkedni unalmas óráinkban, akkor csak arra gondolhatok, hogy ez az ember ROBOT.

Kíváncsian várom az újabb víziókat, mind autók, mind környezet, mind űrutazás kapcsán. Hátha én is megérem az önjáró, önparkoló autókat! A garázsomban!

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

Minden autós izgatottan várja az újévi autós csodákat. Idén is szemezgettünk belőle, olvassátok a Kocsiguru autós újdonságait!