Traffipax kisokos

Ha szeretsz gyorsulni és fizetni a gyorshajtásért, akkor ezt a cikket már ismered!

Traffipax kisokos

 

Talán el sem hiszitek, de már több mint 20 év telt el azóta, hogy Magyarországon is megjelentek a traffipaxok. Sajnos vagy nem sajnos, de azóta is a hétköznapjaink része ez a bűvös szó.

Lehet, hogy nem tudtátok, de 1997-ben, amikor ilyen téren is felzárkóztunk a nyugati világhoz, még csak pár Opel Astrában működött ilyen mérőműszer. Pontosan 24 darab autót szereltek fel vele, mégpedig egy osztrák cég által gyártott termékkel. Ezek a traffipaxok már tudták ugyan mérni a sebességet és pár szabálytalanságot is felvettek, de mindezt elég pontatlanul és hiányosan.

Rá pár évre, a 2000-es évek elején jöttek be először is hozzánk a lézeres mérők, amik már a mozgó autókat is képesek voltak bemérni, sőt, fel is vették és rögzítették mondjuk a piroson áthaladókat vagy a szabálytalanul közlekedőket. Azóta meg már elszabadult a pokol és se vége, se hossza a különböző beméréseknek.

Idén, 2018-ban is vett át jó pár lézeres alapú mérő berendezéssel felszerelt autót a rendőrség, hogy elkapja a rosszalkodókat.  Szóval nincs menekvés, hacsak nem vesszük meg a több százezer forintos blokkolókat és/vagy betartjuk a rendszabályokat, mint minden jogkövető magyar állampolgár! Jó tudni, hogy ezek a rendőrautók még akkor is tudnak mérni minket, ha nem a mi sávunkban járnak, ráadásul már bankkártya terminál is van igen sok járőr autóban, szóval érdemes bankkártyát is vinni magunkkal száguldás előtt.

Szerintem ezek a civil autókból való sebesség mérések a legveszedelmesebb a pénztárcáinkra, hiszen ezeket sosem lehet előre kiszúrni a tömegből,  pont az előbb leírtak miatt, azaz nem kell, hogy mögöttünk vagy előttünk menjenek, bárhogy be tudnak mérni!

Természetesen más országokban is vigyáznunk kell a száguldással, nem csak itthon. Mint tudjuk, Németországban vagy Svájcban kukához hasonló dobozokból mérnek, illetve fix helyeken is, de akár, mint Angliában, jelzőtáblák mögé rejtett traffipax is előfordulhat. Erdővel és sok alagúttal ellátott országokban pedig mindkét helyen előszeretettel gyűjtenek be rólunk fotókat sebesség túllépése miatt.

Mielőtt eszelős módjára elkezdenénk rallyzni az utakon itthon, gondoljuk át, hogy 365 darab fix kamera és 160 mobil mérőkamera van elhelyezve szerte az országban. Ez azt jelenti a BRFK beszámolója szerint, hogy mindössze fél év alatt több mint 6,5 MILLIÁRD forintot raktunk az izgágaságunk miatt a „nagy közös kasszába”!!!

Azt gondolom, hogy ésszerű döntés az, hogy használjuk az okos telefonunkat, ami jelzi a fix, telepített kamerákat, valamint haladjuk a 20%-os szabály szerint, azaz annál többel ne lépjük túl a megengedett sebességet!

Jó utat, jó csapatást nektek, vigyázzatok magatokra és másokra!

 

 

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

Néhány kedvenc autós viccel kedveskedünk nektek Mikulás előtt.