Bajba jutottak az utakon

Műszaki mentés a gyakorlatban

Az autómentés nálunk háromszereplős tevékenység. Egy, aki ment, egy, akit mentenek és egy a diszpécser. A diszpécser szerep sokszor kimarad, illetve maga a sofőr látja el. Jellemzően egyéni vállalkozóként felül az ember az autóra és fogadja a hívásokat. Nálunk, mint kft.-nél, több sofőrrel és autóval dolgozunk. A filozófiánk az, hogy mindenki azzal foglalkozzon, amihez legjobban ért.

Vezetés közben bármi egyébbel foglalkozni veszélyes, ez köztudott. A mi szerepünk pedig pontosan az, hogy a vezetés közben egyébbel foglalkozásból kialakult balesetek során összetört autókat szállítsuk. Így számunkra fokozottan fontos, hogy ne okozzunk balesetet és megelőzzük a mások figyelmetlenségéből következő baleseteket. A sofőr tehát nem vesz fel újabb fuvart vezetés közben, nem tárgyal az árról, nem beszéli meg a mentés körülményeit. A sofőr a diszpécsertől kapja írásban a fuvarfeladatot, melyet válaszban vissza kell igazolni, a megrendelővel tehát a diszpécser áll kapcsolatban. Így igyekszünk tehermentesíteni a sofőrt, hogy valóban a feladatra tudjon koncentrálni, azaz a hibás autó leggyorsabb és legbiztonságosabb felcsörlőzésére, a gyors és biztonságos szállításra és az autó gyors és biztonságos lerakására. Gyors és biztonságos… Számunkra ez jelenti a hatékonyságot.

A hatékonyság a sofőr tapasztalatán múlik leginkább. Viszont érdekes, hogy ebben a szakmában aztán tényleg minden eset más. Két autó nem tud ugyanúgy összetörni. Így minden egyes alkalommal fontos a problémamegoldó készség. Valóban a csörlő, a rámpa, a krokodil stb… használata villámgyorsan elsajátítható, de hosszú út vezet a helyszínre érkezéstől a csörlőzés gomb megnyomásáig. Az autómentő szolgáltatás pedig nem fog megszűnni, amíg közlekedés lesz a világon.

Ebben a sorozatban bemutatunk néhány sztorit, az alaptól az extrém esetig.

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

Ha gyorsan és kis költséggel szeretnéd megúszni a belvárosi autózást, akkor válaszd az autómegosztó szolgáltatásokat. 2018 februárjától már 2 cég is nagy flottával vár, ha a BKV és a taxi nem opció.

szechenyi-2020