Használt autót külföldről? Igen.

Hasznos tanácsok a Kocsigurutól, hogy mire figyelj oda külföldi autó vásárlásakor.

Használt autót külföldről?

Sokszor úgy tűnik, igen jó üzlet külföldről használt autót vásárolni, ám a piaci tapasztalatok azt mutatják, célszerű résen lenni. Azon kívül, hogy a külföldi használt autók előéletét nehezebb ellenőrizni, a járulékos költségek is könnyen rossz üzletté tehetnek egy ilyen beszerzést.

Az ár fontos, de nem csak az számít

Továbbra is általános vélekedés, hogy Nyugat-Európában a magyarországinál több odafigyelést és szervizelést kapnak az autók, továbbá jobb utakon futnak, futóművük kevésbé kopik, így az autók egésze sem rázkódik szét. Természetes, hogy az ilyen vásárlásokkor kockázatot vállalunk, hiszen gyakorlatilag nincs rizikó nélküli üzlet. Sajnos sokszor nem azt kapjuk, amit láttunk, vagy elképzeltünk a hirdetés alapján. Több olyan részlet is van, amire érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy ne egy roncstelep-pozitív verdát vásároljunk.

Amit mindenképpen érdemes megtennünk

Külföldi beszerzésnél többször előforduló probléma, hogy csak a helyszínen derül ki, az autónak eltitkolt sérülései, hiányosságai, hibái vannak. Az eladó könnyen visszaélhet az utazásba fektetett jelentős idő- és pénzráfordítással. Mivel ez kényszerhelyzetet szül, a vevő ilyenkor hajlamos súlyos kompromisszumokra is. Ezt megelőzendő indulás előtt mindenképp beszéljünk az eladóval, kérjük el az autó alvázszámát, és informáljuk le. Ha bármi gyanúsat észlelünk, el se induljunk. Elengedhetetlen az alapos átvizsgálás. Egyetlen szerződést sem szabad megkötni anélkül, hogy a gépjármű állapotát szakember mérné fel. Amennyiben az autóért mi megyünk külföldre, és nem rendelkezünk megfelelő szaktudással, vigyünk magunkkal olyan szakembert, akinek a véleményében, ítéletében megbízunk. Gyakran a szervizkönyvek sem valódiak, aminek jele lehet, ha az elvileg több éves eltéréssel születő bejegyzések mind ugyanazzal az írással és tintával szerepelnek benne. Ha pedig nincs idő és lehetőség személyesen megszerezni a kiszemelt újdonságot, érdemes lehet elgondolkodni autómentő vagy autókölcsönzés szolgáltatás igénybevételén!

 

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

Bizonytalan vagy, hogy vegyél-e villanyautót, mert nem tudod, hogy mire számíthatsz? Olvasd el a kisokosunkat, és vágj bele.

szechenyi-2020