Használtautó vásárlás női szemmel

Okos tanácsok egy nőtől használtautó vásárlásához nem csak nőknek.

Használtautó vásárlás női szemmel

 

Avagy hogyan vegyünk használtautót nőként, és miért benzinest és különben is, mindenki be fog csapni, mert szőke vagyok!?

Kedves kolléganőnk szavai voltak ezek, amikor elkezdett nálunk dolgozni. Most ő meséli el, hogy mit tanult a használtautó vásárlásról az elmúlt 1 év alatt a Kocsigurunál! Elmeséli saját szavaival, hogy mit tud ajánlani 1 millió forint körüli áron, ha saját magának kellene vásárolnia karácsonyra! Nyugodtan kijelenthetjük, hogy felelősséget nem vállalunk a szavaiért, mondjon bármit is! Hahaha!

„ Azzal kezdem, hogy festett szőke vagyok és nem sima szőke, kedves kolléga…hihi. Az azért nem ugyan az. Ettől függetlenül, visszatérve az autókra, imádok minden 4 és 2 kerekű csodát, és értek is hozzájuk kicsit. Elméletben persze. Az tuti, hogy sosem a színük vagy a kárpit, esetleg a hifi miatt szerettem bele egy kocsiba, hanem azért, amire kellett. Mit jelent ez? Azt, hogy életkoronként változtak az igényeim,és más kellett, amikor:

  • kicsi volt a gyerek
  • amikor nagy lett
  • amikor vidéken laktam
  • amikor csak ingázásra használtam
  • amikor csak napi 10 percre kellett

Két dolog volt bennük közös. Az első a „japán” gyártmány, a másik a benzines motor. Valahogy ez a 2 dolog vált be nekem az elmúlt 20 évben. Miért? Mert egy alsó közép kategóriás használtautó vásárlásakor az olcsó fenntarthatóság és kevés fogyasztás elég lényeges.  Persze azóta a kollégáim megtanították nekem, hogy egy nem japán autó is lehet ugyan olyan jó, ha folyamatosan szervizelik és jó minőségű olajjal látják el az évek alatt. A km óra állása láttán sem ájulok el egyből, pont az előbb leírtak miatt. Megszűntek az előítéleteim is lassan a dízel motorral kapcsolatban, de azért városi autónak továbbra sem vennék! Egyszerűen nem praktikus a napi 15 perc autózáshoz a dugóban. Mit tanultam még a Kocsiguru 1 éve alatt?

Lássuk:

  • festék vastagság mérés fontossága
  • online szervizkönyv lekérdezése
  • „előző hitel vagy részlet volt-e az autóra” kérdést, mivel nem tudom átíratni a kocsit, ha nincs opció törlő papírja

A legfontosabb tanulság azonban az volt, hogy nem érdemes csapongani sok márka közül. Bárhol lehet jó autót találni, csak keresni kell és kitartani kicsit. Válasszunk ki egy modellt vagy egy típust és abból próbáljunk rendesen szervizeltet venni. Ami be is indul! Az nem árt! Puszi!”

 

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek