Használtautók nyári felkészítése - Kocsiguru

Első rész

Autók nyári felkészítése

Első rész


Sokan elfelejtik, hogy autóinkat nem csak a téli, hanem a nyári időszakra is érdemes felkészíteni. Sőt! Fel is kell! Általában ilyenkor többet is használjuk őket, nagyobb távokat is megteszünk vele a nyaralásaink miatt, ráadásul néha igazi afrikai forróságban… Ha ezt végig gondoljuk, nem csoda, ha a kocsink szomjazza ilyenkor is a felkészítést!

Első lépésben, még  a meleg szezon beindulása előtt,  érdemes egy szervizben időpontot foglalni egy általános átvizsgálásra, hogy ne érjenek minket váratlan, de annál kellemetlenebb meglepetés.

Véleményünk szerint a vizsgálatokat a klímaberendezéssel kellene kezdeni. Ezt gyakran elfelejtjük és csak akkor jut eszünkbe, mikor már 30 fokos hőség van. Ezzel az a gond, hogy az ezzel foglalkozó szervizek időpontjai is pont ilyenkorra telnek be. Meg fogunk lepődni, de akár több hetet is várhatunk a klíma javítására, feltöltésére. Viszont ha már okosan, előre lefoglaltuk az időpontot, és eljutottunk a szervízbe, akkor már ne spóroljunk a kitisztítással, klímafertőtlenítéssel! Nagyon súlyos egészségügyi következményei lehetnek egy rosszul működő autó klímájának, ezt ma már mindenki tudja! Szóval járjunk utána és ne sajnáljuk rá azt a pár ezer forintot! Érdemes átnézni több cég ajánlatát is, hiszen sokat spórolhatunk vele, ha jó helyen, jókor vagyunk!

Második lépésben az akkumulátor ellenőrzését ajánljuk. A téli időszak mindig nagyon megviseli az akkumulátorokat. Főleg, ha kevesebbet használtuk, vagy akár hetekig be sem indítottuk az autót. Egy több száz-vagy akár ezer kilóméteres úton nagyon rosszul érinthet minket egy „hirtelen” tönkrement akksi. Ráadásul a mai, korszerű kocsiknál, akár azonnali tiltást is okozhatnak ezek a hibák! Nem beszélve arról, hogy manapság már, adott esetben, nem is tudjuk mi magunk kicserélni,  mint a Lada korszakban.

Folyt.köv.

Üdv:

Laci

Kocsiguru Team

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

Elhoztuk nektek a legfontosabb szabályokat ahhoz, hogy ne kelljen annyit a pénztárcátokba nyúlni, ha tankolni szeretnétek. Remélem ismeritek a legtöbbet! Ha nem, gyertek és olvassátok el a 10 legfontosabb tippet!

Ha a fotón szereplő csinos láb elterelte a figyelmed, akkor ezek a fantasztikus érdekességek is tetszeni fognak, amiről ma az autókról írtunk!