Használtteszt: Mercedes E350 CDI Coupe AMG 2010

Saját tapasztalatok

Mercedes E350 CDI Coupe AMG 2010 használtteszt

Egy éve használom a E350cdi Coupe-mat. Az autó Franciaországból érkezett, emlékszem, már nagyon vártam, hogy a telephelyünk előtt lerakja  a kamion az autót. 176.000km volt benne, gyári AMG pakettel, barna bőr belsővel, hatalmas dupla panorámatetővel. Egyből szerelmes lettem az autóba, nem szégyellem!

Nagyon sok járgány forog a kezeim között évek óta, mégis ezért az autóért tényleg izzadt a tenyerem!  Az autó 3.0 V6 diesel motorral szerelt, 7 sebességes automata váltóval párosítva. A bő rbelsőn és a kormányon szinte semmilyen kopás nem volt látható, ami a majdnem 180.000 kilométeres használatnál azért mégis csak egy csillagos 5-ös Mercedes minőség.  Azóta körülbelül  17.000 km-t tettem meg vele és egyáltalán nem csalódtam benne!

Fontos volt az is, hogy találtam Mogyoródon egy  csak Mercedesekkel foglalkozó szerelőt, aki előtte Mercedes márkaszervizben dolgozott…ezért is mertem rábízni az autó karbantartását. Egyből lecseréltük a motor- és váltóolajat.  A xenon lámpa vezérlőjével is volt valamilyen hiba, de ezt is azonnal tudta orvosolni, ráadásul mindennel együtt összesen kb. 180.000 forintba került. Ezen kívül az eltelt egy év alatt csak a középen lévő multimédiát irányító tekerő gombot kellett kicserélnem, ami kiderült, hogy gyakran típushiba a hasonló évjáratú Mercedesekben. Erre a problémára viszont már évek óta, egy jól bevált céget használok: ők a Car audio. Kicserélték a meghibásodott elektronikát, ami  40.000 forintba került és azóta is, ígéretükhöz híven tökéletesen működik.

Az autó vezetése tökéletes adrenalin pumpa, kormányzása és futóműve egy dodgem-hez hasonlítható! A kanyarokat úgy veszi, mintha egy sín vezetné a kerekeket! Nem semmi élmény!  Nyomatékos, vagyis 3500-as fordulattól  akár azt is mondhatnám, hogy morgós hangok kiadására képes motorja könnyedén, lazán viszi a karosszériát.  180km/h-nál 3000et forog a V6 erőmű. Fogyasztása nálam nagy átlagban 10 liter körül alakult  70%-os városi közlekedés mellett, de például egy München-Budapest táv megtételekor, egyáltalán nem spórolós menetdinamikával is csak 8 litert fogyasztott.

Az autót mindenkinek ajánlom, aki egy örök érvényű, gyönyörű, elegáns coupe autót akar birtokolni. Megállja helyét bárhol és bármilyen körülmény között! Csalódás mentes!

Folytatjuk még a használttesztet továbbra is.

Üdv:

Laci

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek