Hogyan készítsük fel autónkat a kétévente esedékes vizsgára?

A rendszeres karbantartás olcsóbb

Hogyan készítsük fel autónkat a kétévente esedékes vizsgára?

 

A műszaki vizsga új autó vásárlását követően először négy évre rá elvégzendő, majd kétévenkénti kötelezettség minden gépjárműtulaj számára. Azonban mivel az adott vizsga nem ingyenes, érdemes tudni, hogy mik azok a dolgok, amelyeken elcsúszhatunk, és hogyan tudjuk megelőzni őket a jó felkészültséggel.

 

Összességében elmondható, hogy a rendszeresen karbantartott és szervizelt autók esetén a tulajdonost nem érhetik kellemetlen meglepetések, hiszen jó esetben pontosan tisztában van az autója állapotával, és ha valami probléma keletkezik rajta, akkor azt időben javítja. Azonban még ezeknél az autóknál sem árt jól átnézni a gépjárművet, mielőtt műszaki vizsgára vinnénk. Persze az egyes szervizek szolgáltatásai között találhatunk ilyen jellegűt is, és erre befizetnie semmiképpen sem kidobott pénz, de ha nem szeretnénk rá költeni, akkor magunk is nekiállhatunk a műszaki vizsgára való felkészítésnek. A jármű átnézését kezdjük kívülről. Az első, amit meg kell néznünk, az a szélvédő, amin nem lehetnek repedések vagy kavicsfelverődés okozta sérülések a látótérben. Ugyancsak nem lehet rajta sötétítő fólia sem, ahogy az elülső oldalüvegeken sem. Oda kell figyelni a lámpákra is, hiszen ezek mindegyikének működőképesnek kell lennie. A búrák nem lehetnek repedtek vagy töröttek. A régebbi szerkezeteknél pedig oda kell figyelni a korrodált, sérült foncsorra is. A külsőnél maradva fontos az is, hogy az autónk ne legyen elemhiányos, és ügyelni kell a korrózióra. A gumikat is érdemes ellenőrizni, ugyanis 1,6 mm a kötelező minimális profilmélység, ez alatt az autót megbuktatják. Innen már továbbmehetünk a kocsi belső terére, ahol pedig természetesen minden műszernek működnie kell, az üléseknek pedig stabilnak és állíthatónak kell lenniük. Használt autó esetén pedig érdemes figyelni az övfeszítőt, mely nem lehet elsülve, ugyanis az azt jelenti, hogy már használhatatlan. Továbbá ne feledkezzünk meg az autó szükséges felszereltségéről sem, mint például a pótkerék vagy a defektjavító készlet, hiszen ezeket is nézik.

 

Amennyiben ezekre a dolgokra odafigyelünk, nem fognak minket kellemetlen meglepetések érni, és autónk vélhetően gond nélkül fog átmenni a műszaki vizsgán.

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek