Uber és az önvezető autó tragédiája

Szerintetek megéri az áldozatokat a jövő?

Elkezdődött: halálra gázolt egy biciklist az Uber önvezető autója

Egy arizonai nő az első áldozata az Egyesült Államokban egyre több helyen tesztelésre engedett önjáró Uber-autóknak. A  a New York Times beszámolója az arizónai Tempe város rendőrségének közleményére építkezik, ebből kiderül, minden autó tesztelését felfüggesztették.

Halálos gázolás

Az Uber minden önvezető autójának tesztjét felfüggesztette, mivel a cég robotautója halálra gázolt egy gyalogost Tempében, Phoenix külvárosában. Az Uber szerint ez az első fatális gyalogosbaleset, amelyet önvezető autó okozott. Az ilyen járművek tesztjei Phoenixben, Pittsburghban, San Franciscóban és Torontóban zajlottak. Az eset azért is megrázó, mert autót automatikus vezérlésre kapcsolták, egy vezető azonban a kormánynál ült, amikor zebrán kívül, egy úttesten átkelő nőt elütött a jármű. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, de csak a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. Dara Khosrowshahi, az Uber igazgatója a Twitteren fejezte ki részvétét. A cég egyúttal jelezte, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal a vizsgálat során, nem titkolnak el semmilyen adatot.

Teljes együttműködés

Az autó az Uber egyik tesztkocsija, egy városi terepjáró modell, amely az úton keresztben átkelő gyalogost ütötte el, és további fontos körülmény lehet, hogy a baleset zebrán kívül történt. A New York Times cikke szerint a cég bejelentette, hogy azonnal felfüggesztik a teszteléseket nem csak Tempe városában, de Pittsburghben, San Franciscóban és a kanadai Torontóban is. Az eset feltehetően nagy hullámokat ver majd. Az Egyesült Államokban az elmúlt hónapokban már így is megszaporodtak az önvezető autókat ért támadások. Az Uber összesen 24 ezer önvezető Volvo vásárlására kötött megállapodást nemrég, miután a Google is bejelentette, hogy a vezető nélküli járművel piacára igyekszik. Több amerikai álla olyan kísérleteket is engedélyezett a Google-hez tartozó Waymónak, amelyeknél nincs emberi sofőr az autóban.

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek