Ózonnal a bacik és a gombák ellen

Ózongenerátoros klímatisztítás és gépjármű fertőtlenítés

Gépjármű fertőtlenítés, klímatisztítás ózongenerátoros technológiával 20-30 perc alatt.

Gépjármű fertőtlenítés, klímatisztítás ózongenerátoros technológiával 20-30 perc alatt.

Bőven a klímaszezon közepén járunk már és a kiemelten fontos annak tisztítása a rendszeres használat során. A gépjármű klímájában lerakódott baktériumok és gombák a klíma használatakor az utastérbe kerülnek amik megbetegedéseket okozhatnak előzze meg az ebből adódó problémákat és fordítson kellő figyelmet gépjárműve tisztán tartására.

Az ózon segítségével olyan helyeken végezhetünk fertőtlenítést, ahova más hagyományos tisztítószerek el sem jutnak. A 20-30 perces eljárás során, elpusztulnak a baktériumok, gombák, és megelőzi a mikroorganizmusok szaporodását emellett a háziállatok és a cigarettafüst által okozott kellemetlen szagoknak is búcsút mondhat.

Az ózongenerátor működése teljesen vegyszermentes és az első használat után már érezhető a friss oxigéndús levegő az utastérben.

Kicsit menjünk bele részletesebben mit is jelent tulajdonképpen az ózongenerátor, és hogyan hat maga az ózon(O3).

Ózon mint fertőtlenítő molekula

A kémia órákra visszahajló ismeretanyagot elég volt elővenni, hiszen az ózon egy három atomos oxigénmolekula, ami a természetben is előfordul, mint például a Föld védelmét szolgáló ózonpajzs, de a talajban és a vízben is fellelhető. A környezetben például a villámcsapás során jön létre, egy bizonyos koronakisülés következtében, ami egy fizikai folyamat, és semmilyen jellegű összefüggés nem köti a vírushoz. A reakció során, amint létrejön az ózon(o3) már abban a pillanatban megkezdődik a bomlása is, így lesz belőle hagyományos oxigén(o2) és egy oxigén(O) atom, ami rendkívül instabil és mindennel reakcióba lép, azaz oxidálni kezd, tehát fertőtlenít. Sok helyen használják ezt az eljárást, például a kozmetikusok is alkalmaznak ózongépet a kezelések során, amely a bőr felületére szolgáltat ózont és fertőtlenítő hatást fejt ki. A gépjárművek esetében, a szellőző járatokban megtelepnek gombák baktériumok, amelyek kellemetlen szúrós szagokat és súlyos egészségügyi károsodást okozhatnak az autóban utazók számára. Erre ad megoldást az ózongenerátor, amely még a háziállatok és a cigarettafüst által okozott kellemetlen szagokat is kiűzik az utastérből.

 

Hogy épül fel a folyamat?

A gépjárműben elhelyezett ózongenerátort, bekapcsolva csukott ajtóknál és felhúzott ablakoknál, a kocsi szellőzőrendszerét belső keringetésre állítva működtetik 20-30 percen keresztül (autóméret és klímarendszer függő). A 20-30 perces folyamat során az ózon fertőtleníti a gépjármű minden szegletét. A folyamat végeztével, alapos szellőztetés után már használható is a gépkocsi.

 

Hogyan dolgozik az ózongenerátor?

A fő reakció a csendes kisülés vagy másnéven koronakisülés, mely során a légköri nyomáson lévő gázt egy nagyfeszültségű elektródához vezetik, azon oxigén molekulákat, amelyeket nem sikerült csendes kisüléssel ózonná alakítani, ultraibolya sugárzást veszik segítségül az ózon keletkezéséhez. A fertőtlenítő folyamat, úgy jön létre, hogy az oxigén mindig azért teper, hogy stabil állapotba kerüljön, ami jelen esetben az O2. Tehát O3-ból lesz O2 és egy (O) oxigén atom. Az (O), tehát a megmaradt egy oxigén atom olyannyira instabil, hogy minden dologgal reakcióba lép és oxidálja őket, így történik a fertőtlenítés és a szagok megszüntetése.

Ha sok időt tölt autóban és fontos a számára a belélegzett levegő minősége, akkor keressen minket bizalommal. A Kocsiguru szerviz minden klímatisztítás során használja az Ózon erejét. 

Időpontért:
Hívjon minket : +36 1 447 7720

Vagy írjon emailt:  szerviz@kocsiguru.hu

Mert mi másképp csináljuk!

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek