Mi kell a használt autó átírásához?

Az átírást teljes körűen intézzük

Mi kell a használt autó átírásához?

 

Használt autó megvásárlásakor gondoskodnunk kell arról is, hogy az addig más tulajdonában lévő autó a mi nevünkre kerüljön bejegyzésre. Ehhez azonban több dokumentumra és elvégzendő feladatra is szükségünk lesz, melyekkel most Ön is megismerkedhet.

 

Ahhoz, hogy a megvásárolt használt jármű új tulajdonosa nyilvántartásba kerüljön, és a nevére forgalmi engedélyt és törzskönyvet készítsenek, elsősorban szükség van az eredeti adásvételi szerződésre. Fontos azonban kiemelni, hogy a szerződést semmiképpen sem szabad fekete tollal aláírni, mert ezt az okmányiroda nem fogja elfogadni. Maradjunk a kék tollnál! Ezen felül szükség lesz a forgalmi engedélyre, törzskönyvre is. Mindenképpen el kell végeztetnünk az eredetiségvizsgálatot is, amely igazolja, hogy a jármű nem lopott. A számokat megnézve ebből derül ki, hogy engedélyezett-e a forgalomban az adott autó használata. Az erről kiállított igazolás pedig úgyszintén felmutatandó a jármű átírásának ügyintézése során. Ezen felül kell még az új tulajdonos részére megkötött kötelező felelősségbiztosítás és a vevő személyi azonosító jele. Illetve, ha esetleg a járművön előzőleg finanszírozás volt, akkor kell róla az elidegenítési tilalom törléséről szóló nyilatkozat is. És persze anyagiak is szükségesek az átíráshoz. Méghozzá illetéket kell fizetni a törzskönyv és a forgalmi engedély kiállításához, és vagyonszerzési illetéket kell fizetni az APEH részére.

 

Mindezzel jó, ha tisztában vagyunk még a jármű megvásárlása előtt. Magát az átíratást egyébként pedig cégek is vállalják, ehhez azonban egy plusz felhatalmazás szükséges. Így azonban levehetünk egy gondot a vállunkról, hiszen ilyen esetben általában több dolgot is megkapunk egy helyen.

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek