Az új Honda Jazz

Japán autó fanatikusoknak elhoztuk az új Honda Jazz.

Honda Jazz 2018

A Honda Jazz-vásárlók erősebb, sportosabb motorra vágytak, a gyár pedig meghallotta a kívánságot, és megtoldotta a választékot egy 130 lóerős motorral.

Már 1,5 literes motorral is kapható

A 2015-ben bemutatott harmadik generációs Honda Jazz már 1,2 millió példányban kelt el, amikor úgy érezték, jó lenne bele még egy motor. Arra törekedtek, hogy az eredetinél valamivel erősebb legyen. A gondolatot tett követte, így varázsütésre megduplázódott a nemrég finoman felfrissített modellhez választható motorok száma. Így az 1,3-as benzinmotoron kívül már 1,5 literes – 1498 köbcentis – is megtalálható az árlistán, 130 lóerős csúcsteljesítménnyel és 155 newtonméter nyomatékkal. Az 1,5-ös motorral új felszereltségi szint is került a listába, a Dynamic, ami kifejezetten ehhez a motorhoz való, mással nem is rendelhető.

Az összképet tekintve remek mérnöki teljesítményekről beszélhetünk

A Jazz esetében halmozott újdonságokról beszélhetünk. A modellfrissítés a karosszéria műanyagból készült részeit érintette. A lámpák és rácsok vonala némiképp megváltozott, a ködlámpa is kerek lett, eltűnt a függőleges, fehér ribizlisor az első traktusból. Hátul ugyanúgy finomodtak a lökhárító és a benne hordozott segédberendezések vonalai. Belül spéci, narancsszínű díszöltéssel megbolondított bőrkormány és váltógomb várja a vezetőt. Más változás nincs, a Jazz beltere pont ugyanolyan elképesztően tágas, mint volt. Az ajtók szinte derékszögben nyílnak, egy 190 centis sofőr mögött kényelmesen elfér egy hasonló méretű utas is. Állítható a hátsó ülések háttámlájának dőlésszöge, a Magic Seat ülésrendszer a felhajtható ülőlappal remekül használhatóvá, könnyen az aktuális igényekhez szabhatóvá teszi az utasteret. A berendezés szép, bár a modern műszerfal és a kormány gombjai a konzervatívabb ízlésű embernek talán túlzottan ridegen hatnak.  Az új 1,5-ös motorral felszerelt Jazz már januártól kapható, ára körülbelül 5 millió forint.



Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

Ha szeretsz gyorsulni és fizetni a gyorshajtásért, akkor ezt a cikket már ismered!