Milliárdos fejlesztések a Suzukinál

Kis kalauz arról, hogy mi folyik a Suzukinál napjainkban.

Hárommilliárd dollárból fejleszt a Suzuki

A negyedik legnagyobb japán autógyártó, a Suzuki is beleáll a hibrid és elektromos motorok gyártásába: a cég hárommilliárd dollárt fektet be erre a célra a következő három évben. A fő piac még mindig India.

A legnagyobb piac: India

A Suzuki Motor Corporation három év alatt csaknem 3 milliárd dollárt fektet be Indiában, hogy fenntartsa vezető helyét az ottani piacon, és hogy előkészítse a kizárólag hibrid és elektromos motorok gyártására történő átállást. Ez, azaz az elektromos autók bevezetése szinte az összes jelentős világmárkánál alapvető céllá vált a közeljövőre, a japánok sem akartak lemaradni. A 3 milliárd dollárból a negyedik legnagyobb japán autógyártó mintegy 2,3 milliárdot indiai leánycégébe, a tőzsdén is jegyzett Maruti Suzuki vállalatba fekteti. A fennmaradó összeget a cég a Suzuki Motor Gujarat termelőkapacitásának növelésére fordítja. A Maruti Suzuki több mint 50 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Indiában.

 

Viszik a Suzukit, mint a cukrot

A Suzuki nemrég közölte, hogy 68 százalékkal 86,9 milliárd jenre, átszámítva 196 milliárd forintra emelkedett a negyedéves működési nyeresége Európában és Japánban, továbbá a legnagyobb autó- és motorkerékpár-piacának számító Indiában. A Thomson Reuters kanadai multinacionális média- és információs cég által megkérdezett elemzők elöljáróban gyengébb negyedéves adatra, csupán 77,49 milliárd jenre számítottak. A vártnál jobb eredmény annak köszönhető, hogy a cég globális autóeladásai 9,3 százalékkal nőttek a december végéig tartó három hónapban. Magyarországon 2017-ben 15 ezer 161 új autót értékesített a cég, ezzel a piac 13,04 százalékát szerezte meg. A Suzuki modelljei közül a Vitara volt a legnépszerűbb 22 százalék feletti részesedéssel: több mint nyolcezer vásárló választotta a SUV típusú, magyar fordításban sportcélú haszonjárművet hazánkban.

 

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

Minket sem hagy hidegen az autós játékok világa. Elvégre igazi férfiak vagyunk, vagy mi! A mai blogunk ezért a top 5 kedvenc autós játékunkról fog szólni.