Suzuki vagy Dacia?

Nehéz kérdés. A két legolcsóbb és leghasznosabb márka mérkőzik meg SUV kategóriában a mai Kocsiguru blogban. Ti melyiknek drukkoltok? Vajon csak az árban különböznek?

Suzuki vagy Dacia?

 

Elérkeztünk egy igen sok embert foglalkoztató fontos autós kérdéshez:

Mit vegyünk, ha ár-érték arányban a legjobbat szeretnénk a népszerű és igen kedvelt SUV autók közül.

A két magyarországi nagyhatalom új autó eladás terén nem más, mint a jó öreg mi autónk, a Suzuki, és a feltörekvő, újjászületett Dacia.

Ma ezt a kettőt próbáljuk összehasonlítani a Kocsigurunál, hogy vajon melyik a jobb vétel? Szerintetek?

Essünk neki, várnak a hétköznapi csodák!

A számok alapján a Suzuki az első eladásban, ebben a kategóriában, és szorosan halad utána a Dacia Duster is a maga kb. 10 %-ával.

A külsőt tekinve a Duster magasabb, szélesebb, nagyobb darab, kissé robosztusabb. Inkább hasonlít külsőre egy „igazi” vadászós terepjáróra, mint a Suzuki Vitara.  Ám a meglepetés mégis az, hogy ezek ellenére a Vitara belső tere és csomagtartója, de még az utastere is nagyobbnak tűnik érzetre. A külső megjelenésükben a Suzuki inkább halad a korral, vagyis számunkra ez a tetszetősebb.

Ha beleülünk, látni fogjuk, hogy bár a Daciánál sok változás történt, papíron főleg, az előző modellhez képest, de a belső tere még mindig hagy maga után kivánnivalót. Nem igazán jön be a Kocsigurunak a spártai stílus és az olcsó műanyag, de tudjuk, hogy sokaknak az ár kompenzálja ezt. Az már csak rossz viccnek tűnhet, hogy a Dusterben a tempomat és sebesség limit gombjai nem a közép oszlopon vannak, vagy a kormányon és annak közelében, hanem a kézifék alatt!

Extrák tekintetében a Suzuki eddig előnyben volt, de az új Dacia Dusterben is lehet már kérni ezentúl tolatókamerát, holttér figyelőt vagy automata klímát! Micsoda fejlődés 2018-ban…

Összkerék hajtás, ami elég fontos SUV esetében, a Suzukiknál minden motorhoz van. Érdekes!

Haladjunk tovább a motorra. A Dacia esetében nagyobb a választék mind benzines, mind dízel motor kapcsán, amig a Suzuki S Cross csak 1 fajta benzinest és dízelt kínál.

Ez is sok vásárlónál szempont lehet.

Mi van még?

A Suzukival sokkal jobb parkolni és a városban araszolni.

Az autópályás tempót egyik sem szereti, hiszen leginkább mindkét járgány csak 110-el menne.

Fogyasztás? A Daciaban lévő Renault motor többet eszik minden esetben, mint a Suzuki. Fontos szempont ez is.

Aki pedig a töréstesztek és a biztonsága miatt aggódik, annak elmondhatjuk, hogy a Suzuki ebben is 5-ször jobban teljesített!

Mit is mondhatnánk ezek után?

Nálunk a Suzuki nyert minden téren, de a legtöbb embernek az ár fog dönteni!

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva