A legfontosabb lépés autóvásárlás előtt!

Az eredetvizsga szerepe

A legfontosabb lépés autóvásárlás előtt!

 

Az autólopások sajnos igen gyakoriaknak nevezhetőek, és sok esetben szinte kivédhetetlenek. Azonban van pár módszer, amellyel legalább afelől biztosíthatjuk magunkat, hogy nem lopott járművet vásároltunk.

 

Hiába teszik egyre inkább lopásbiztossá a járműveket, amint kijön egy újabb védelmi rendszer, nem sokra rá megtalálják a módját annak a feltörésére is. Ez igaz már csak azért is, mert az egyes rendszereket szerelni is kell. Erre a célra pedig a szervizek számára biztosítani kell a rendszer leírását is. Ez pedig ahogy kikerül, könnyen eljut azokhoz is, akik a saját malmukra hajtják majd belőle a hasznot. Összességében tehát elmondható, hogy kellő idő ráfordításával és zavartalanság mellett nincs az az autó, amelyet ne lehetne meglovasítani. Persze minél tovább tart valami, annál nagyobb a lebukás esélye, ezt pedig azért nem sokan kockáztatják meg. Mindazonáltal, mivel az autólopások nem túl ritkák, amennyiben használtan vásárolnánk gépjárművet, nem árt megbizonyosodnunk afelől, hogy az nem lopott-e. Erre való az eredetvizsga, amely során a gépjármű egészét az összes specifikumával együtt hasonlítják össze a gépjármű azonosító elemeivel, illetve ezek adataival. Elsődleges célja annak a megállapítása, hogy a vizsgált jármű azonosítói (alváz-, motorszám és típustábla) gyári eredetűek-e? Ugyanis, ha nem azok, akkor vélhetően lopott autóról van szó.

 

Mindenképpen megéri tehát eredetiség vizsgálatot csináltatni, mielőtt megvásárolnánk egy használt gépjárművet. Sőt, ez akkor is igaz, ha kifejezetten kereskedőtől vásárolnánk, hiszen jobb szkeptikusnak lenni, mint aztán a bizalomból adódóan pórul járni.

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

A top 5 kombi autó egyszerűen kihagyhatatlan. Nemcsak családosok kedvence, hanem a cégeké is. Nem véletlenül.