Zöldkártya a műszaki vizsgával együtt

Zöldkártya 2010-ig

Zöldkártya a műszaki vizsgával együtt

 

A zöldkártya a járművek környezetvédelmi megfelelő megfelelősségének az ellenőrzését jelenti, vagyis érvényes zöldkártya nélkül az autó nem mehetne forgalomba, hiszen túlzottan környezetkárosítónak számítana. Ma már azonban ennek különálló ellenőriztetésére nincs szükség.

 

Azok, akiknek első járművük 2010 után került a tulajdonukba, talán már nem is tudják, hogy mi az a zöldkártya, és hogy ez folyamatosan megújításra szorul. Mindez azért lehetséges, mert 2010. január 1-től megszűnt a környezetvédelmi igazolólap, és ezzel együtt annak az érvényességét sem kell tovább figyelgetni. 2010-től ugyanis nem kell külön környezetvédelmi ellenőrzést tartani. Ezt ugyanis ettől a dátumtól egyszerre végzik el a kötelezően elvégzendő műszaki vizsgával együtt. Ez persze nem azt jelenti, hogy a zöldkártya el lett törölve. Egyszerűen csupán már a műszaki vizsga része, tehát amikor a műszaki vizsga lejár, akkor a zöldkártya is. És amennyiben a kocsi nem felel meg a környezetvédelmi előírásoknak, akkor nem mehet át a műszaki vizsgán sem.

 

Tehát bár már nem kell külön figyelmet fordítani a zöldkártyára, ez nem szűnt meg. Tehát a továbbiakban is kiemelten fontos, hogy a kocsink megfeleljen a környezetvédelmi előírásoknak, különben nem használhatjuk azt a forgalomban. Persze mindez önmagában is fontos, hiszen a környezetbarát szemléletmód szükséges ahhoz, hogy a földünk is még sokáig élhető legyen. Ez pedig vezetés előtt is szem előtt kell, hogy legyen.

Látogasson el hozzánk!

Telephelyünk:

Budapest, XI. kerület Budaörsi út 148. (térkép)

 
Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Ajánlott cikkek

Csodás összeállítás az elmúlt 1 év használtautó eladások tapasztalataiból. Tőletek, nektek, szeretettel. Bumm!